Make your own free website on Tripod.com
Lodewijk


Loek


Floortje

Dit is mijn paard Lodewijk. Hij is een Groninger ruin van 4 jaar. Zijn vader was de voor het leven goedgekeurde hengst Loek en zijn moeder de stermerrie Floor (Orbaldo x Banier). Ik heb hem van mijn vader voor kerst gehad, toen hij 2,5 jaar oud was. Het is een veulen van het paard dat ik al vijf jaar heb gereden (Floor) en daarom ken ik hem al vanaf zijn geboorte. Hij staat nu nog bij zijn fokker, F. de Bruijn, op stal.

Het is een ontzettend braaf paard! Hij zal nooit een pas verkeerd zetten. Al betekend dat niet dat hij saai of niet ontdeugend is. Hij is een ster in deuren losmaken maakt niet uit of er een schuif of knip opzit, na lang pielen en rammelen heeft ie 'm toch open. Ook kan ik 'm niet met een touw vastzetten dat heeft ie zo los. Op de vrachtwagen is dat pas een probleem hij loopt onder de hals van een ander paard door en staat zo heel ergens anders.
Toen hij ruim drie was heb ik 'm ingereden en dat ging ook zonder problemen. Onder het zadel is hij ook zo braaf, hij doet alles voor je. Op wedstrijd laat hij me nooit in de steek, ook al heeft hij een dipje. Alleen het springen is niet z'n sterkste kant. Hij probeert er overheen te draven en als dat niet lukt walst ie er doorheen. Vaak vind hij dat niet zo'n fijn gevoel aan z'n benen, dus als hij dan uiteindelijk toch springt, gaat hij er heel erg hoog overheen.


Winter van '01

 In de B ging het erg goed uit 3 wedstrijden had ik 7 winstpuntjes. Ik start nu met hem in het L en dat gaat heel erg goed! Ik heb nu 7 winstpunten. Ook rijd ik met Lottel in het Groninger viertal. Als je daar foto's van wil zien, dan moet je even bij shows kijken. Foto's van wedstrijden kun je zien bij wedstrijden. Lot zijn beste vriendin is Moonlight ze zijn echt onafscheidelijk.