Make your own free website on Tripod.com
 

Jouke en Banisch

Ik ben dus Banish en ik ben geboren op 27 mei 1997 bij de Westernstables in Hazerswoude. Mijn volledige naam is Banish WaggonerBar. Mijn vader is Fred Waggoner, een zwart/witte Paint Horse en mijn moeder is Cassie Supreme een Quarter Horse) Ik ben voskleurig en dat maakt mij een Breeding stock. Mijn vrouwtje zegt dat ik wordt ingeschreven in het American Paint Horse stamboek.

Ik sta op een manege in Noordwijk en dat is heel leuk. We gaan namelijk regelmatig het strand op en dat vindt ik helemaal geweldig. Soms gaat ze dan op me zitten en dan wil ze maar steeds dat ik dat water in ga. Maar daar trap ik dus mooi niet in, want dat water is erg gevaarlijk. Het staat namelijk niet stil, maar komt telkens op me af als ik te dicht bij kom. Oppassen geblazen dus! Als ze naast me loopt is het echter heel wat anders. Dan loop ik gewoon achter haar aan. Zij is immers veel groter dan ik, dus zij houdt dat water wel op een afstand.

Ik mag ook bijna elke dag wel een keer loslopen in de bak. Dan nemen we al mijn speeltjes mee en dan gaan we spelletjes doen. Ik heb een heel gaaf ding (lees: pionnetje) die ik kan ruilen tegen snoepjes. De baas gooit hem weg en als ik het dan terugbreng, krijg ik een brokje. Dat is me toch leuk! Daar krijg ik geen genoeg van! Ook kan ik al een beetje knielen. Mijn baas zegt dat dat een goede rek-en-strek-oefening is, maar ik vind het gewoon leuk om te doen, want ik verdien dan ook weer steeds een brokje.
Als het mooi weer is mag ik ook het land in. Daar staan nog andere paarden en dat is best tof. Kan ik me helemaal vol-eten met dat groene spul en met de geit spelen.

Verder zegt mijn baas regelmatig dat ik erg ontdeugend ben en veel te slim. Maar ze vindt me geloof ik vooral erg lief, want we knuffelen wat af samen! Lekker hoor!